Plné pneumatiky

Pneumatiky pre vysokozdvižné vozíky sa výrazne líšia od klasických pneumatík pre osobné vozidlá. Rozdiely vyplývajú predovšetkým z ich konštrukcie a účelu použitia. Pneumatiky pre vysokozdvižné vozíky musia zvyčajne zvládnuť veľmi náročné podmienky. Vysokozdvižné vozíky sú priemyselné vozidlá, takže sa často pohybujú po iných povrchoch, ako je asfalt alebo dlažba, a navyše so značným zaťažením na každej náprave.

V najextrémnejších podmienkach si poradia aj plné pneumatiky, t. j. pneumatiky bez duší, ale úplne vyplnené gumou. Nákladné vozidlo vybavené týmto typom pneumatiky je oveľa menej náchylné na poškodenie, ako napríklad prepichnutie, roztrhnutie alebo prasknutie. Zlepšuje tiež stabilitu stroja, ktorá je pri pneumatikách s dušou o niečo horšia kvôli meniacemu sa tlaku v kolesách. V našej ponuke nájdete modely pevných pneumatík od výrobcov, ako sú Wonray, Globum a Goodride.

V závislosti od typu ráfika sa plné pneumatiky môžu montovať dvoma spôsobmi. V prípade verzie Standard je táto pneumatika namontovaná na skrutkovanom ráfiku, ktorý sa skladá z dvoch polovíc. Tu je potrebné použiť poistný krúžok. Vo verzii Quick má plná pneumatika špeciálnu hranu, tzv. "nos". Ten sa na ráfik bez ráfika lisuje pomocou hydraulického lisu.

Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti.

Nájdite znova to, čo hľadáte